Pula: Izaslanstvo kineske provincije Zhejiang u službenom posjetu Istarskoj županiji

Pula: Izaslanstvo kineske provincije Zhejiang u službenom posjetu Istarskoj županiji

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić sa suradnicima primio je danas izaslanstvo kineske provincije Zhejiang, koje je predvodio guverner provincije Lu Zushan. U uvodnom je obraćanju župan Jakovčić predstavio Istarsku županiju, njezine gospodarske mogućnosti i kulturne posebnosti. Jednako je tako i guverner Lu Zushan istaknuo prednosti provincije Zhejiang, jedne od najrazvijenijih u Kini, s blizu pedeset milijuna stanovnika. S obzirom na velike industrijske i turističke potencijale, Zhejiang bilježi u zadnje vrijeme veliku stopu rasta proizvodnje i omiljeno je kinesko turističko središte.

Budući da je ovo drugi službeni posjet izaslanstva provincije Zhejiang Istarskoj županiji, dobra je suradnja danas potvrđena potpisivanjem Sporazuma o uspostavi prijateljskih odnosa. Sporazum su potpisali župan Jakovčić i guverner Lu Zushan. Na taj se način, kako je istaknuto u Sporazumu, dvije strane obvezuju da će usklađenim naporima, na temelju jednakosti i uzajamne koristi, raditi na promicanju prijateljskih kontakata ljudi, gospodarskih i trgovinskih tokova, te aktivno provoditi razmjenu i suradnju u oblastima znanosti i tehnologije, kulture, turizma, obrazovanjaÂ…Nakon potpisivanja Sporazuma razmijenjeni su darovi.

Kinesko je izaslanstvo iskoristilo boravak u Puli za razgledavanje kulturno-povijesnih znamenitosti grada. Nakon Pule, gosti iz Kine posjetili su Rovinj, gdje ih je primio gradonačelnik Giovanni Sponza sa suradnicima.

Galerija fotografija