Pula: Mjesečna konferencija za novinare Župana Jakovčića

Pula: Mjesečna konferencija za novinare  Župana Jakovčića

Nakon stanke od dva mjeseca, istarski je župan Ivan Jakovčić održao mjesečnu konferenciju za novinare.

Govoreći o glavnim programskim odrednicama Istarske županije, na prvom je mjestu istaknuo osnivanje sveučilišta u Puli, što je jednoglasno podržao i Hrvatski sabor. Kao prioritet u županiji rangirana je i potreba izgradnje nove pulske bolnice, za koju će do kraja iduće godine biti gotova građevna dozvola.

Od gospodarskih se tema osvrnuo na privatizaciju "Uljanika", u čemu će aktivno sudjelovati i Istarska županija, kao jedan od partnera.

Što se tiče izgradnje novog termoenergetskog bloka u Plominu, ne namjeravamo pristupiti izmjeni prostornog plana Istarske županije, koji je na snazi od 1999. godine, kako bi se tamo gradila TE Plomin 3 - bio je jasan župan.

Na Istarskom će se ipsilonu, kako se očekuje, krajem iduće godine započeti gradnja profila auto ceste. Također se planira od čvorišta Peličeti do Velog vrha puni profil auto ceste, a u nastavku do Medulina postojeći profil, kako bi se rasteretila pulska zaobilaznica.

Problem zbrinjavanja smeća Istarska će županija riješiti zajedno s Gradom Pulom, uređenjem centra za odlaganje otpada Kaštijun.

Istaknuto je veliko značenje koje će za Istru imati uvođenje nove avio linije Ryanair-a.

Župan Jakovčić je najavio sjednicu Vlade Republike Hrvatske, koja će se do kraja godine održati u Istri. Kako se očekuje, na toj će se sjednici dokapitalizirati tvrtka "Brijuni rivijera d.o.o."