Pula: Prigodno primanje za članove streljačkih klubova "Marčana i "Augustin Vivoda" Buzet

Pula: Prigodno primanje za članove streljačkih klubova "Marčana i "Augustin Vivoda" Buzet

Podžupan Istarske županije Marin Brkarić primio je danas članove streljačkih klubova "Marčana" i "Augustin Vivoda" Buzet, u povodu ostvarenih rezultata na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu velikokalibarskim pištoljem, koje je održano u dva navrata - 10. rujna u Stobreču i 16. i 17. rujna u Zagrebu.

Ekipa streljačkog kluba "Marčana" državni je prvak u gađanju serijskim oružjem velikog kalibra. Uz taj su naslov postavili i novi hrvatski rekord, za 12 krugova bolji od dosadašnjeg koji su 11 godina držali Osječani.

U razgovoru s novim državnim rekorderima iz Marčane Ivicom Krajcarom, Ivicom Doblanovićem i Draganom Zekićem, te članom buzetskog streljačkog kluba Vjekoslavom Poropatom podžupan Brkarić se upoznao s uvjetima u kojima rade perspektivni sportaši. Budući da su ti uvjeti loši, jer nemaju dvorane, obećana je potpora u izgradnji odgovarajućih prostora za treninge, koje su dosada održavali u Rijeci.

S obzirom na takve uvjete, ostvareni su rezultati tim vrjedniji. Osim osvajanja titule državnih ekipnih prvaka osvojili su još tri ekipna odličja, te u pojedinačnoj konkurenciji jedno prvo mjesto, tri druga, i jedno treće. U ime Istarske županije i svoje osobno čestitao im je podžupan Brkarić, istaknuvši kako na taj način najbolje promoviraju Istru u ostalim dijelovima Hrvatske.