Pula : Forum BPW Danube net - platforma za suradnju zemalja Podunavlja

Pula : Forum BPW Danube net - platforma za suradnju zemalja Podunavlja

Predsjednica BPW - Prvog hrvatskog kluba Pula Alida Perkov i članica Poglavarstva Istarske županija zadužena za razvoj civilnog društva Kristina Bulešić, informirale su danas novinare o 1. Forumu BPW-Danube net, koji je održan u Budimpešti od 10.do 12. studenoga 2006. godine.

BPW Danube Net je nevladina udruga, mreža poslovnih žena u 10 zemalja Podunavlja. Sastavni je dio Međunarodne udruge poslovnih žena i poduzetnica BPW (Business and professional women), koja od 1945. godine ima Konzultativan status Prve kategorije u tijelima Ujedinjenih Nacija.

BPW-Europe je sastavni dio BPW International , a u Europi djeluje u 27 zemalja s preko 20.000 članica.

Dunav sa svojih 2880 km povezuje Njemačku, Slovačku, Austriju , Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Rumunjsku, Moldovu i Ukrajinu. Na taj način Dunav objedinjuje zemlje sa svim gospodarskim i kulturnim različitostima. BPW Danube Net je također jedan od načina ujedinjavanja Europe, podloga razmjene informacija i aktivnosti, s idejom da preraste u značajan mehanizam regionalnog promicanja gospodarstva i kulture .

U okviru trodnevnog Foruma u Budimpešti, Alida Perkov je predstavila gospodarstvo Hrvatske i Istarske županije i stanje u ženskom poduzetništvu Hrvatske.

Na konferenciji za novinare najavljen je drugi Forum BPW Danube net, koji će se od 16.do 18. studenoga 2007. godine održati u Puli. U sklopu poticanja razvoja civilnog društva , suorganizator i domaćin toga skupa bit će Istarska županija