Župan Ivan Jakovčić, Furio Radin i Oriano Otočan u Republici San Marino

Župan Ivan Jakovčić, Furio Radin i Oriano Otočan u Republici San Marino

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić, član Poglavarstva zadužen za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan i saborski zastupnik Furio Radin boravili su danas u Republici San Marino. Tim ih je povodom primio ministar vanjskih poslova Fiorenzo Stolfi, a susreli su se i s biskupom San Marina.

Radi uspostave gospodarskih odnosa, posjetili su Gospodarsku komoru San Marina, gdje su se susreli s poslovnim ljudima i razgovarali o mogućnostima poslovne suradnje. Na političkoj su se razini posjeta sastali s predsjednikom skupine socijalista u Parlamentu San Marina.

Sutra ( 21. strudenoga ) će župan Jakovčić predsjedavati Skupštini Jadranske euroregije, koja će se održati u talijanskom gradu Anconi. Budući da je Jadranska euroregija osnovana u Puli, 30. lipnja ove godine i formalno-pravno registrirana, skupština u Anconi ima zadaću da završi konstituiranje skupštinskih tijela. Tako će se, uz usvajanje poslovnika o radu, izabrati Izvršni i Nadzorni odbor, Komisija za institucionalna pitanja, te donijeti Program rada za 2007. godinu i usvojiti financijski plan