Pula: Primanje polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

Pula: Primanje  polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

Polaznici IX. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", u okviru svog programa izobrazbe, provodili su od 21. do 23. studenoga 2006. godine studijsko putovanje Istrom.

Tim je povodom istarski župan Ivan Jakovčić danas priredio prigodno primanje za dvadesetak polaznika škole, koje je predvodio general bojnik Jozo Miličević. Predstavljajuću Ratnu školu "Ban Josip Jelačić", general bojnik Miličević je istaknuo njezinu veliku ulogu u izobrazbi visokih časnika do razine čina brigadira . Dosada su školu završila 103 polaznika, od kojih je njih 13 promaknuto u generale. Osim iz Hrvatske, školu polaze i časnici iz drugih zemalja iz bližeg okruženja. Tako, među polaznicima IX. naraštaja ima visokih časnika iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Župan je gostima predstavio Istarsku županiju, njezine prirodno-povijesne posebnosti i gospodarske mogućnosti. Polaznike je posebno zanimalo kako će se veliko zanimanje stranaca za kupnju nekretnina u Istri odraziti na demografsku sliku županije, te za nisku stopu nezaposlenosti i prenamjenu vojnih objekata.