Župan Ivan Jakovčić i Oriano Otočan u Bruxellesu

Župan Ivan Jakovčić i Oriano Otočan u  Bruxellesu

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić i član Poglavarstva zadužen za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan otputovali su u Bruxelles, gdje će danas i sutra imati niz aktivnosti i razgovora. Tako će večeras u Uredu Istarske županije u Bruxellesu, zajedno s predstavnicima regija Friuli Venezia-Giulia i Koruška, prirediti primanje u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika. Očekuje se dolazak predstavnika hrvatskih institucija sa sjedištem u Bruxellesu, kao i predstavnika regija partnera. 

Za boravka u Bruxellesu, kako je najavljeno, župan Jakovčić potpisat će Deklaraciju "Water Regio" o pristupanju Istarske županije mreži regija, koja predstavlja platformu za razmjenu iskustava u gospodarenju vodama i što boljem iskorištavanju pitkih izvora. Riječ je o mreži u koju su uključenje španjolske regije Velencia i Murcia, talijanske Piemonte, Veneto, Friuli Venezia-Giulia, Lazio i Sardinia, te Centralna Makedonija iz Grčke i Prahova iz Rumunjske

Iz bogatog programa boravka izdvajamo sudjelovanje Jakovčića i Otočana na seminaru o ulozi istraživanja, inovacija te malog i srednjeg poduzetništva u regionalnom razvoju. Očekuje se da će sutra u Europskoj komisiji imati susrete s predstavnicima Generalne direkcije za razvoj i istraživanje, Generalne direkcije za kulturu, te u TAIEX-u, službi za tehničku potporu u realizaciji europskih programa.