Pula: Otočan o programu boravka u Bruxellesu

Pula: Otočan  o  programu boravka u Bruxellesu

Na današnjoj je  press konferenciji član Poglavarstva zadužen za  međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan izvijestio novinare o svom i županovom boravku u Bruxellesu, i aktivnostima koje su tamo imali.

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić priredio je Uredu Istarske županije u Bruxellesu zajedno s predstavnicima regija Friuli Venezia-Giulia i Koruška, prigodno  primanje u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika. Uz predstavnike hrvatskih institucija  sa sjedištem u Bruxellesu, pozivu na primanje  odazvali su se i predstavnici regija partnera.

Župan Jakovčić potpisao je Deklaraciju "Wateregio" o pristupanju Istarske županije mreži regija, koja predstavlja platformu za razmjenu iskustava u gospodarenju vodama i što boljem iskorištavanju pitkih izvora. 

Pri Europskoj su komisiji imali susrete s  predstavnicima generalnih direkcija za razvoj i istraživanje, kulturu,  proširenje, te u  TAIEX-u, službi za tehničku potporu u  realizaciji europskih programa. Otočan je istaknuo  važnost tih kontakata za  kandidiranje projekata iz Istarske županije, jer su sredstva za tu namjenu značajna.

U duhu dosadašnje dobre suradnje, župan Jakovčić i  Oriano Otočan susreli su se u s predstavnicima flamanske vlade, te imali bilateralni susret s predstavnicima talijanske regije  Friuli Venezia-Giulia.