Pula: Mjesečna konferencija za novinare župana Jakovčića

Pula: Mjesečna konferencija za novinare  župana Jakovčića

O bogatom programu, koji je zajedno s članom Poglavarstva zaduženom za međunarodnu suradnju i europske integracije Orianom Otočanom imao 6. i 7. prosinca u Bruxellesu, istarski je župan Ivan Jakovčić ukratko upoznao novinare na svojoj današnjoj konferenciji za novinare.

Govoreći o ostalim aktualnostima u županiji, župan je izdvojio boravak izaslanstva Europske banke za obnovu i razvoj, s kojim je postignut dogovor o izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom. Dogovor je postignut i s izaslanstvom Bina-Istra i Mediteranskim kiparskim simpozijem o realizaciji ideje "Aleje skulptura uz istarski ispsilon". Takvim oplemenjivanjem krajobraza uz našu glavnu prometnicu samo potvrđujemo da Istra s pravom nosi epitet regije kulture.

Svoju je inicijativu za spas istarskog nogometa nazvao "Progam 5X5". U pet točaka program za sređivanje stanja u nogometu trajao bi pet godina.

Što se tiče zaštitnog ekološkog ribolovnog pojasa, Istarska će županija založiti da se izlov ribe u Jadranu radikalno smanji, osobito s talijanske strane. Komisija za ribarstvo u sklopu Jadranske euroregije, kojoj predsjedava Zadarska županije na tragu je takvih nastojanja.

Župan Jakovčić je na kraju konferencije najavio da će se ove godine još jednom susresti s novinarima, povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.