Pula: Suradnja između Istarske županije i AP Vojvodine

Pula: Suradnja između Istarske županije i AP Vojvodine

Kulturna suradnja između AP Vojvodine i Istarske županije iz godine u godinu se proširuje. Tako će ove godine biti zapaženo sudjelovanje vojvođanskih umjetnika na Internacionalnom festivalu smijeha u Istri, u sklopu kojega će se od  21. do 24. veljače Vojvođani predstaviti s kazališnim predstavama, glazbenim nastupima i karikaturama. O toj i drugim oblicima suradnje  na današnjoj su konferenciji za novinare govorili Zoltan Jegeš, pokrajinski sekretar za obrazovanje i kulturu AP Vojvodine i Robert Kolar, zamjenik sekretara za obrazovanje i kulturu AP Vojvodine. Najavili su proširenje i obogaćivanje novim programima tradicionalnih Dana Vojvodine u Istri i Dana Istre u Vojvodini. 

Kao plod dosadašnje suradnje valja istaknuti izbor Vojvodine kao zemlje partnera na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu. 

Poslije konferencije,  goste iz Vojvodine primio je  privremeni rektor pulskog sveučilišta prof. dr. sc. Marčelo Dujanić, s kojim su vođeni razgovori o proširenju suradnje na polju obrazovanja i znanosti. 

Inače, Istarska je županija s Vojvodinom uspostavila  suradnju 2001. godine, i otada se ona stalno produbljuje. Krajem su prošle godine istarski župan Ivan Jakovčić i predsjednik Skupštine AP Vojvodine Bojan Kostreš, potpisali Sporazum o suradnji, koji je kruna dugogodišnjih dobrih odnosa, ali i smjer kojim treba ići buduća suradnja.