Pula, Posjet izaslanstva Međimurske županije

Pula, Posjet izaslanstva Međimurske županije

U posjetu Istarskoj županiji nalazi   izaslanstvo  Međimurske županije, koje predvodi župan Josip Posavec. Pedesetak gospodarstvenika, predstavnika turističkih zajednica i organizacija, te članova županijskog Poglavarstva  obilazi vinske ceste, objekte agroturizma i male obiteljske hotele kako bi se na licu mjesta  upoznavali s  istarskim iskustvima u turističkom privređivanju.

U sklopu posjete, međimurskog su župana sa suprugom  primili župan Istarske županije Ivan Jakovčić i podžupan Marin Brkarić. Dva su  se župana složila da, s obzirom na komparativne prednosti dviju županija, postoje velike mogućnosti za  uspostavom dobrih odnosa što treba konkretizirati potpisivanjem sporazuma o suradnji. Takav će sporazum  simbolizirati susret  kontinentalne i  obalne Hrvatske. S obzirom na otvorenost  gospodarstava dviju županija, suradnju neće biti teško uspostaviti.

Direktori  razvojnih agencija u Istarskoj i Međimurskoj županiji Darko Lorencin i  Matija Derk  suglasni su da  obostrano treba razmijeniti pozitivna iskustva  na području razvojnih i poduzetničkih programa.

Članica Poglavarstva za turizam i kulturu i predsjednica  Turističke zajednice Međimurske županije Sandra Herman istaknula je  dobra iskustva svoje županije u agroturizmu i vrednovanju vinskih cesta, a pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije Denis Ivošević ukazao na dobre rezultate u turističkom povezivanju unutrašnje o obalne Istre. S obzirom na sličnosti u tom segmentu turističkog privređivanja, studijsko će putovanje dati novi poticaj za primjenu iskustava na jednoj i drugoj strani.

Na kraju razgovora, predstavnici dviju županije razmijenili su darove.

Galerija fotografija