Pula: Primanje veleposlanika Bosne i Hercegovine

Pula: Primanje  veleposlanika Bosne i Hercegovine

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, NJ.E. Aleksandar Dragičević boravi danas u Puli kao gost na otvaranju  pulskog Kluba  Bošnjaka. U sklopu boravka primio ga je  župan Istarske županije Ivan Jakovčić. 

Nakon što je zaželio dobrodošlicu uglednom gostu, župan Jakovčić  je naglasio kako odnose Istarske županije s  Bosnom i Hercegovinom krasi razgranata, visoka i prijateljska atmosfera.  Po uzoru na dobru suradnju koju županija ima sa Sarajevskim i Dobojsko-Zeničkim kantonom, treba uspostaviti takve odnose i s drugim  kantonima u prijateljskoj zemlji, osobito na gospodarskom planu.

Veleposlanik Dragičević je izrazio zadovoljstvo što je ranije imao prigodu surađivati s Istarskom županijom, još u ratna vremena kada je  ona zbrinula veliki dio bošnjačkih izbjeglica. Sada treba uspostaviti  bolju suradnju u gospodarstvu na regionalnoj razini, jer je gospodarstvo pokretač svih drugih aktivnosti.

Bosansko-hercegovački veleposlanik, u sklopu posjeta Puli, održat će, zajedno sa svojim suradnicima,  konzularni dan na kojemu će državljanima Bosne i Hercegovine koji žive na području Istarske županije pružati  razne administrativno-pravne usluge.