Pula: Župan Jakovčić primio veleposlanika Republike Srbije

Pula: Župan Jakovčić primio  veleposlanika Republike  Srbije

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Srbije u Hrvatskoj, NJ.E. Radivoja  Cvetićanina.

U srdačnom su razgovoru razmijenjene riječi dobrodošlice i zahvale za gostoprimstvo, te istaknute široke mogućnosti za sve oblike suradnje. A kada je riječ o suradnji, župan Jakovčić je naveo kao dobar primjer dobrih odnosa koje Istarska županija ima s AP Vojvodinom. Ne samo na političkom i kulturnom polju, već i u gospodarstvu, gdje je izdvojio  novu tvornicu u Kanjiži koju je izgradila Tvornica poljoprivrednih strojeve iz Labina. Osim TPS-a, odnosno Cimosa, za suradnju su zainteresirani i pulski "Uljanik", te rovinjska Tvornica duhana. Takve bi se suradnja u budućnosti trebala proširiti na čitavu Srbiju.

Govoreći o trenutačnim političkim odnosima između dvije zemlje, veleposlanik Cvetićanin je naglasio kako su oni malo usporeni. Veseli što su  odnosi na drugim područjima uznapredovali, pa je za očekivati da će se uskoro normalizirati i politički odnosi kao okvir za svaku drugu suradnju. Kako je istaknuto, treba više raditi na prometnoj povezanosti, osobito u zračnom prometu. Govoreći o europskim integracijama, složili su se da  je  svim zemljama iz bivše  zajednice mjesto u velikoj europskoj obitelji.