Pula: Stjecanje znanja o EU putem projekta SuperSizeEurope

Pula: Stjecanje znanja o EU putem projekta SuperSizeEurope

Na konferenciji za novinare, održanoj danas u sjedištu Poglavarstva Istarske županije, predstavljen je projekt SuperSizeEurope, i u njegovom sklopu najavljeni interaktivni seminari i radionice.

Projekt SuperSizeEurope, što ga financira  Europska komisija  u sklopu svog programa PHARE, specijaliziran za stjecanje znanja o europskim procesima a provodit će se putem edukacijskih seminara i radionica s učenicima trećih razreda istarskih i riječkih srednjih škola.

Prva dva seminara, za učenike pulskih srednjih škola  (Ekonomske, Škole primjenjenih umjetnosti i dizajna i Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu), te za tri istarske talijanske srednje škole ( Pula, Buje i Rovinj ),  održat će se 27. i 28. ožujka 2007.godine. Za učenike nekih riječkih škola  seminaie će se održati  17. i 18. travnja.

Prema ugovoru koji je Istarska županija potpisivala s izaslanstvom Europske komisije, za potrebe izobrazbe o europskim procesima i pristupanju Hrvatske u EU, bit će dodijeljeno 64.000 eura na rok od godine dana.

Partneri Istarskoj županiji u tom projektu su Regija Veneto, Fakultet ekonomije i turizma "Mijo Mirković" Pula, udruga "Suncokret" i Grad Rijeka.