Pula: Sjednica Izvršnog odbora i konstituirajuće sjednice komisija Jadranske euroregije

Pula: Sjednica Izvršnog odbora i konstituirajuće sjednice komisija Jadranske euroregije

Na Brijunima će se 16. i 17. travnja 2007. godine održati sjednica Izvršnog odbora i konstituirajuće sjednice svih pet komisija Jadranske euroregije, za koje je prijedlog o izboru usvojen u Anconi, na 2. sjednici Jadranskog vijeća Jadranske euroregije krajem prošle godine. To su danas na konferenciji za novinare u sjedištu Poglavarstva Istarske županije u Puli najavili istarski župan i predsjednik vijeća Jadranske euroregije Ivan Jakovčić i član Poglavarstva Istarske županije zadužen za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan.

Sjednicama na Brijunima bit će okončan pripremni ciklus Jadranske euroregije, i ona će biti spremna za nastavak svih onih aktivnosti zbog kojih je i osnovana. Već je prepoznatljiv njezin rad u gospodarskom i kulturnom segmentu. Na sjednici Izvršnog odbora analizirat će se sve ono što je dosada učinjeno i dogovoriti način dugoročnog financiranja.

Prvog dana zasjedanja na Brijunima, u ponedjeljak - 16. travnja, poslije sjednice Izvršnog odbora, konstituirat će se Komisija za kulturu i turizam i Komisija za ribarstvo. U utorak je predviđeno konstituiranje komisija za okoliš, za proizvodne aktivnosti i Komisije za promet i infrastrukturu. U pauzi između konstituirajućih sjednica održat će se konferencija za novinare.