Pula: Primanje za izaslanstvo japanskog grada Hekinan

Pula: Primanje za  izaslanstvo  japanskog grada Hekinan

Istarski je župan Ivan Jakovčić sa svojim suradnicima primio danas sedmeročlano  izaslanstvo  japanskog grada Hekinan, koje predvode gradonačelnik  Hekinana  Taku Nagashima i  predsjednik Skupštine Tatsuro Tsubamoto.

 Kao   gosti Grada Pule, japansko izaslanstvo sudjeluje u programima obilježavanja  Dana grada. Pula je s gradom Hekinan,  5. travnja 2007. godine,  potpisala Sporazum o bratimljenju, a uzvratnim se posjetom  nastavlja suradnja, koju, kako je naglasio  župan Jakovčić, treba proširiti i razvijati na regionalnoj i državnoj razini.

Zahvalivši se na gostoprimstvu, gradonačelnik je Hekinana  izrazio zadovoljstvo posjetom Puli i oduševljen je njezinom bogatom povijesnom ostavštinom. Želimo, naglasio je on,  upoznati istarske gospodarske mogućnosti, koje nam otvaraju prostor za suradnju, a zainteresirani smo i za kulturnu i socijalnu razmjenu.

Govoreći o  uspostavi  bolje  gospodarske suradnje, župan je Jakovčić istaknuo  našu zainteresiranost za  prerađivačku industriju i  izdvojio  luku Bršica, kao mogući prostor za  ulazak  japanskih proizvoda u Europu i obrnuto. A za bolju  povezanost s dalekim Japanom treba koristiti i usluge  pulskog aerodroma.

Na kraju su razgovora  razmijenjeni prigodni darovi.