Pula: Lokalni program djelovanje za mlade Istarske županije ide dalje!

Pula: Lokalni program  djelovanje za mlade Istarske županije ide dalje!

Članovi koordinacijskog tima za realizaciju Lokalnog programa djelovanja za mlade Istarske županije upoznali su danas novinare  s dosadašnjim radom,  te najavili  daljnje aktivnosti LPDM-a. S izradom programa započelo se u listopadu prošle godine, kada je na temelju javnog poziva osnovana radna skupina od 13 članova.

Poglavarstvo Istarske županije imenovalo je koordinacijski tim u sastavu Kristina Bulešić, Rina Lumezi i Marino Jurcan, čija je zadaća da rukovodi daljnjim procesom izrade tog veoma važnog strateškog dokumenta za mlade.

Radna skupina organizirala je prosincu prošle godine te u siječnju i veljači 2007. godine  po jednu fokus grupu u Puli, Labinu, Bujama i Pazinu.

Novinarima je danas predstavljena i radna verzija Lokalnog programa djelovanja za mlade, koji obuhvaća bitna područja za njihov angažman u idućem razdoblju, kao što su obrazovanje i informatizacija; zapošljavanje i poduzetništvo; socijalna politika; zdravstvena zaštita i  reprodukcijsko zdravlje; aktivno sudjelovanje mladih u društvu, mladi i civilno društvo, kultura mladih i slobodno vrijeme, te mobilnost, informiranje i savjetovanje.