Pula: Župan Jakovčić priredio primanje za Vatrogasnu zajednicu Istarske županije

Pula: Župan Jakovčić priredio primanje za Vatrogasnu zajednicu Istarske županije

Svibanj - mjesec zaštite od požara, službeno se uzima kao početak ljetne požarne sezone. Tim je povodom istarski župan Ivan Jakovčić priredio prigodno primanje za predstavnike Vatrogasne zajednice Istarske županije. Primanju su se odazvali i predstavnici Policijske uprave istarske,  Muzila -Središta za obuku pješaštva  Pula, Lučke kapetanije Pule,  Istarskih domova zdravlja i Gorske službe spašavanja Istarske županije. Dakle, svi oni koji tijesno surađuju s vatrogascima i zajedno sprovode program zaštite  građana i dobara od elementarnih nepogoda.

Zahvaljujući se na primanju Valter Drandić, predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije, istaknuo je primjernu suradnju s Istarskom županijom i  gradovima. Dobra tehnička opremljenost i stručna osposobljenost kadrova jamče sigurnost u zaštiti od požara, rekao je Drandić i pritom posebno naglasio   

zajedništvo u radu sa službom  za zaštitu i spašavanje, što može i na republičkoj razini drugima poslužiti za primjer.

Dino Kozlevac, županijski vatrogasni zapovjednik, naveo je primjer Istre koja se u organizacijskom i tehničkom smislu nalazi na europskoj razini kada je o zaštiti od požara riječ. Uz profesionalne vatrogasne postrojbe, u sustav zaštite uključena su i dobrovoljna vatrogasna društva, sezonski vatrogasci, djelatnici Hrvatskih šuma - sve u svemu oko 1.200 ljudi.

Župan Jakovčić pohvalio je  jedinstveno djelovanje svih sudionika u sustavu zaštite, od vojske i policije do Lučke kapetanije, Gorske službe spašavanje i hitne medicinske pomoći. Vrata županije bit će vam uvijek otvorena - zaključio je župan svoje obraćanje vatrogascima.

Kako je najavljeno, 29.  svibnja održat će se prezentacija i demonstracija vozila za  incidentne situacije, koje u slučajevima  zapaljenja, radijacije i drugih nepogoda može vrlo brzo i efikasno djelovati.