Pula: Župan Jakovčić primio Livia Morosina

Pula: Župan Jakovčić primio Livia Morosina

Livio Morosin, poznato ime  istarske i hrvatske glazbene scene, u zadnje je vrijeme sve zaposleniji.  Tek su se stišale ovacije oko njegova uspješna nastupa na pulskom filmskom festivalu, gdje je dobio  Vjesnikovu nagradu "Breza" za najboljeg debitanta za glazbu u filmu "Moram spavat' anđele", a već se ovih dana s posebnim zanimanjem očekuje njegov nastup na 6.  Kultfestu u Rovinju. Na tom će festivalu kultura, uz goste iz  Afrike i Kube nastupiti Livio Morosin Band, čije se izvođenje etno-glazbe istarsko-čakavskog izričaja uklapa u repertoar Kultfesta, koji promovira folklornu glazbu u suvremenoj obradi, poznatoj kao  world music scena.

Tim  je povodom,  Livia Morosina danas u svom pulskom uredu primio istarski župan Ivan Jakovčić, čestitao mu na postignutim uspjesima i  zaželio  upečatljiv nastup u Rovinju i na ostalim pozornicama širom Hrvatske, osobito na festivalu u Neumu.

Zahvalivši se  na  velikoj podršci, poznati je glazbenik   uručio županu svoj posljednji album, pod nazivom "Livio Morosin", koji donosi  17 njegovih pjesama, s poznatim narodnim temama, kojima je, u svojoj maniri, udahnuo prepoznatljivi etno izričaj.