Pula: Lidija Percan - na tronu istarske glazbene scene!

Pula: Lidija Percan - na tronu istarske glazbene scene!

U povodu 45. obljetnice pjevačke karijere Lidije Percan, istarski je župan  Ivan Jakovčić primio danas, u sjedištu Poglavarstva Istarske županije,  poznatu pjevačicu, koja će ove godine nizom koncerata u sklopu projekta  "Lidija Precan - zlatni glas Istre", obilježiti veliki jubilej.

Velika pjevačka karijera Lidije Percan sve nas je zadužila i zato je Istarska županija  s oduševljenjem prihvatila taj projekt - naglasio je Jakovčić  i ujedno zahvalio pjevačici u ime svih žitelja Istre za sve one radosti i sretne trenutke koje su proveli uživajući u njezinom glasu.

Pod snažnim dojmom županovih riječi, Lidija se zahvalila na toplom primanju i istaknula kako je upravo ova godina pravo vrijeme za izdavanje novog dvostrukog     CD-a  s 52 skladbe, što predstavlja rezime i krunu  njezinog dosadašnjeg rada. S  mnogo se emocija prisjetila svojih dosadašnjih suradnika, počevši od Nella Milottija, braće Kalođera i Đorđa Novkovića do mlađih autora.  Ostali su joj u sjećanju mnogi susreti i dirljive riječi - kako ona nije Mahalia Jackson ali ima veliko srce kao Arena.

U ime agencije "O sole mio", koja je promotor  projekta "Lidija Precan -zlatni glas Istre",  njezin  voditelj i akademski glazbenik Zoran Tomaić predstavio je novi CD, te najavio seriju koncerata kojima će se Lidija na trgovima većih istarskih gradova predstaviti svojim nezaboravnim pjesmama. Bit će to prigoda da se  predstavi njezina cjelokupna produkcija i veliki opus koji je ostavio trag u glazbenoj ostavštini Istre, Kvarnera i šire. Lidija Percan je  mnogo više do toga -  nezaobilazni glazbeni fenomen koji pripada hrvatskom i talijanskom glazbenom izričaju.

Buketom cvijeća, što ga je župan uručio Lidiji Percan, završio je ovaj susret, koji je tek jedan u nizu ovogodišnjih aktivnosti obilježavanja 45. obljetnice  njezina neprekinutog rada na istarskoj i hrvatskoj glazbenoj sceni