Pula: Primanje sudionika Eurodyssée 2007.

Pula: Primanje sudionika Eurodyssée 2007.

Sudionici međunarodnog programa razmjene mladih Eurodyssée, kojeg provodi Istarska županija, završavaju 31. kolovoza svoj ovogodišnji program stjecanja profesionalnog iskustva i usavršavanja stranog jezika. U programu je, od 3. svibnja 2007. godine, sudjelovalo osmero mladih iz Španjolske i Francuske. Tim je povodom  Istarska županija  za sve njih priredila prigodno primanje.

Pozdravljajući ih u ime županijskog poglavarstva  istarski je podžupan Marin Brkarić izrazio zadovoljstvo što su izabrali Istru za svoj boravak. Izrazio je želju da, nakon povratka u svoju zemlju, budu naši ambasadori i da pronose  dobar glas o Istarskoj županiji.

Oriano Otočan, član Poglavarstva zadužen za  međunarodnu suradnju i europske integracije istaknuo je zadovoljstvo što Istarska županija, koja je članica Skupštine europskih regija od 1994. godine, aktivno sudjeluje u programu Eurodyssée od 1996. godine. Svake godine ugošćuje mlade iz mnogih europskih regija, te na temelju uzajamnosti šalje svoje kandidate na profesionalno usavršavanje u druge europske regije.

Od 1996. do 2007. godine u programu iz Istre sudjelovalo je 89 kandidata, a u našoj je županiji boravilo 68 sudionika iz raznih europskih regija. Brigu o provođenju programa vodi županijska djelatnica Gordana Širol.

Mladi su sudionici Eurodyssée  na hrvatskom jeziku izrekli svoje dojmove o boravku u Istri. Osim profesionalnog angažmana i učenja jezika, u programu su imali nekoliko izleta kojima su upoznali Istru.

Podžupan se pohvalno izrazio o njihovom poznavanju Istre i služenjem hrvatskim jezikom, te im uručio uvjerenje o sudjelovanju u programu.

Na kraju susreta, u znak sjećanja na boravak u Istri, svim sudionicima podijeljeni su prigodni darovi.