Izaslanstvo Istarske županije u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Kotoru

Izaslanstvo Istarske županije u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Kotoru

Izaslanstvo Istarske županije, u sastavu župan Ivan Jakovčić, član Poglavarstva zadužen za menunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan i gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović posjetili su 19. rujna 2007. godine Dubrovačko-neretvansku županiju . Tim su se povodom susreli s gradonačelnicom Dubrovnika gosponom Dubravkom Šuicom i županicom Dubrovačko-neretvanske županije gosponom Mirom Buconić.

Razgovarali su o unaprenenju suradnje u okviru Jadranske euroregije, projektu Seenet i drugim projektima međunarodne suradnje.čelnica gospona Maja Čatović.

U Konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru razgovarali su s predstavnicima hrvatskih društava, organizacija i političkih stranaka o položaju hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori i problemima s kojima se susreću. Istarski župan upoznao je predstavnike hrvatske nacionalne manjine s postignutim europskim standardima u zaštiti manjinskih prava u Istarskoj županiji.

U poslijepodnevnim satima izaslanstvo Istarske županije posjetilo je crnogorski Grad Kotor , gdje ih je primila gradonačelnica gospođa Maja Čatović.U Konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru razgovarali su s predstavnicima hrvatskih društava, organizacija i političkih stranaka o položaju hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori i problemima s kojima se susreću. Istarski župan upoznao je predstavnike hrvatske nacionalne manjine s postignutim europskim standardima u zaštiti manjinskih prava u Istarskoj županiji.