Pula: 1.rođendan Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije

Pula: 1.rođendan Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije

Povodom proslave 1. rođendana Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, održana je danas, u sjedištu županijskog Poglavarstva u Puli, svečana konferencija za novinare, na kojoj je predstavljen njezin jednogodišnji rad.

Čestitajući im taj mali jubilej, župan Jakovčić se pohvalno izrazio o radu Zaklade, prvoj takve vrste na regionalnoj razini, koja potiče partnerstvo javnog sektora s civilnim društvom. Mnogo se priča o razvoju civilnog društva, ali od riječi treba prijeći na djela, rekao je župan, a Zaklada je konkretan dokaz za to.

Kratku prezentaciju o jednogodišnjem radu Zaklade održala je upraviteljica Kristina Bulešić. Temeljne funkcije Zaklade ogledaju se u njezinoj financijskoj, informativnoj i edukativnoj angažiranosti, a djeluje na području zaštite okoliša, održivom razvoju, demokratizaciji društva i ljudskih prava, među mladima, u izgradnji kapaciteta i poticanju socijalnog poduzetništva. U dosadašnjem radu ostvarila je vrlo dobru suradnju s mnogim gradovima i nekim općinama u Istarskoj županiji, a tim će se pravcem i dalje nastaviti, jer predstoji potpisivanje Sporazuma o partnerstvu.

Prigodna prezentacija završena je skupnim rezanjem rođendanske torte, kojom su članovi Zakladine uprave počastili novinare.

Galerija fotografija