Pula: Američki veleposlanik u Istarskoj županiji

Pula: Američki veleposlanik u Istarskoj županiji

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, NJ.E. Robert Antony  Bradtke i direktor  misije Američke agencije za međunarodni razvoj ( USAID ) Wiliam  Jeffers, u sklopu boravka u Istarskoj županiji, posjetili su danas Pulu. Tim ih je povodom primio u svom pulskom uredu istarski župan Ivan Jakovčić. U radu sastanka sudjelovali su pulski gradonačelnik Boris Miletić i direktor IDA-e Darko Lorencin.

Poslije sastanka veleposlanik Bradtke i župan Jakovčić izvijestili su novinare o  temama razgovora, te odgovarali na njihova pitanja.

Veleposlanik Bradtke započeo je svoje obraćanje na hrvatskom jeziku. Zahvalivši se na toplom prijemu, posebno je naglasio kako su dosadašnji odnosi između Vlade SAD-a i američkog veleposlanstva u Zagrebu s Republikom Hrvatskom  vrlo dobri, i došlo je vrijeme kada se ulazi u  novu, višu fazu suradnje, osobito na području, trgovine, gospodarstva i turizma. Kada je o turizmu riječ, veliko su zanimanje pokazali za  "Brijuni rivijeru", kako bi stekli kompletan uvid u taj projekt, za koji su zainteresirane mnoge američke tvrtke.

Župan Jakovčić je pozitivnom ocijenio dosadašnju suradnju između USAID-a i IDA-e.

Što se turizma tiče, dosadašnji posjet američkih turista u Istri je zadovoljavajući, ali će se, kako je naglasio veleposlanik Bradtke, poticajnim mjerama  taj posjet udvostručiti