Pula: Proračunska sredstva za jedinice lokalne samouprave

Pula:  Proračunska sredstva za jedinice lokalne samouprave

Istarski župan Ivan Jakovčić, vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović i načelnici općina  Barban, Marčana i Savičenta - Denis Kontošić, Marijan Kostešić i Dalibor Macan,  potpisali su danas, u sjedištu Poglavarstva Istarske županije, ugovore o namjenskom utrošku sredstava iz županijskog Proračuna.

U uvodnom je obraćanju župan Jakovčić istaknuo kako su  sredstva što ih Županija  iz svog Proračuna daje za razvoj jedinica lokalne samouprave bespovratna. Ove će godine, za kapitalne potpore Istarska županija podijeliti 4 milijuna, a za  razvoj poslovnih zona 3 milijuna kuna.

Danas je trima općinama i Gradu Vodnjanu ukupno donirano 1.100.000,00 kuna.

Najviše, 450.000,00 kuna, dobila je Općina Barban. Po 200.000,00 kuna koristit će za proširenje groblja u Barbanu i Prnjanima, a 50.000,00 za obnovu Društvenog doma u Sutivancu.

Općini Marčana donirano je 200.000,00 kuna za vodoopskrbnu mrežu u naseljima  Peruški i Išići.

Općina Savičenta  dobila je 200.000,00 kuna  za  nerazvrstane ceste. Tim će se sredstvima završiti  ovogodišnji program asfaltiranja cesta na području Općine, za što je utrošeno milijun i pol kuna.

Istarska županija kontinuirano pomaže razvoj poslovne zone "Galižana". Danas je s Gradom Vodnjanom potpisan Ugovor na iznos od 250.000, čime će se  urediti prometnice i postaviti javna rasvjeta. Kako je danas rečeno, poslovna zona "Galižana, s 25 gospodarskih subjekata u 400 zaposlenih, najveća je u Istarskoj županiji.