Pula: Sporazum o financiranju Pilot projekta "Halo, niste sami"

Pula: Sporazum o financiranju Pilot projekta "Halo, niste sami"

Nastavljajući sa zajedničkim ulaganjima u  programe socijalne skrbi u  Puli, danas su istarski  župan Ivan Jakovčić i pulski gradonačelnik Boris Miletić, u sjedištu Poglavarstva Istarske županije,   potpisali Sporazum o financiranju Pilot projekta "Halo, niste sami".

Pilot projektom "Halo, niste sami" omogućava se  starijim osobama s područja Grada Pule, a koje žive same, stalni kontakt i podrška, te pomoć u kriznim situacijama. Riječ je o dežurnom telefonu koji je ciljanoj grupi korisnika na raspolaganju 24 sata dnevno.

Istarski je župan Jakovčić naglasio kako je to tek jedan od pet ključnih javno-zdravstvenih projekata namijenjenih  starijim i nemoćnim osobama. Po njegovom će se uzoru, pokaže li se  za šestomjesečne provjere učinkovitim, slični projekti uvesti i u drugim istarskim gradovima. Buzet, sa svojim projektom "Pomoć u kući", ima već nešto slično.

Pulski je gradonačelnik Boris Miletić istaknuo kontinuitet Grada i Županije na uvođenju  zajedničkih projekata socijalnog karaktera. Nedavno je to bio Obiteljski centar, a danas se radujem potpisivanju Sporazuma za Pilot projekt "Halo, niste sami", rekao je Miletić

Provođenjem Pilot projekta na području Grada Pule ostvaruju se ciljevi iz Sporazuma o suradnji na provedbi Plana za zdravlje građana Istarske županije, prvenstveno unapređenje kvalitete vaninstitucionalne skrbi za starije i nemoćne osobe.

Nositelj Pilot projekta je Dom za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" Pula, a provodit će se od 01. studenoga 2007. godine do 31.prosinca 2008. godine.

Istarska županija i Grad Pula će u svojim proračunima za 2008. godinu izdvojiti blizu 400.000,00 kuna za provedbu Pilot projekta.