Pula: Pred istarskim je alpinistima pohod na Ande

Pula: Pred istarskim je alpinistima pohod na Ande

Povodom pripreme  za  istarsku alpinističku  ekspediciju  Ande 2008, župan Istarske županije g. Ivan Jakovčić, primio je danas  predstavnike Planinarskog društva "Glas Istre", alpinistički odsjek.

Istarski su alpinisti upoznali župana s pripremama za svoju veliku ekspediciju, u sklopu koje će  izvesti  što veći broj uspona na vrhove  između 5500 i 6700 metara nadmorske visine masiva Cordilera Blanca u Peruu. Taj će veliki alpinistički pothvat  okupiti  alpiniste iz čitave Istre, koji u Južnu Ameriku kreću 14. lipnja 2008. godine.

Alpinisti su danas upoznali župana o svojom dosadašnjim uspjesima, te o radu  Planinarskog društva "Glas Istre", koje je osnovano 1982. godine, i danas  nastavlja tradiciju planinarenja u Istri, dugu oko 130 godina. Planinarsko društvo ima danas oko 450 članova, raspoređenih u tri sekcije -  planinarskoj, alpinističkoj i rekreativno- penjačkoj. U povodu 25. obljetnice rada članovi  društva predali su županu  majicu sa svojim logom.

Župan Jakovčić  se pohvalno izrazio o aktivnostima alpinista i  obećao da će se  angažirati kako bi se  putem sponzora te pomoći Županije i istarskih gradova osigurala potrebna sredstava za nova osvajanja najviših vrhova svijeta.