Pula: Ukrajinski veleposlanik u nastupnom posjetu Istri

Pula: Ukrajinski veleposlanik u nastupnom posjetu Istri

Veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj, NJ.E.   Markijan Lubkivski  nastupno je danas  posjetio  Istarsku županiju.  Tim je povodom ukrajinskog veleposlanika primio   župan Ivan Jakovčić.

Poslije primanja, veleposlanik Lubkivski i župan Jakovčić izvijestili su novinare o temama razgovora. Budući na dobre odnose koje Ukrajina ima s Hrvatskom, dogovoreno je da se oni  intenziviraju i u Istarskoj županiji. Prije svega  na području kulture i turizma. Ove je godine zabilježen  značajan trend porasta dolaska ukrajinskih gostiju na Jadran, kojih je bilo više od 30.000.  Kako je rečeno,  turističku razmjenu ubuduće treba još više poticati.

Veleposlanik Lubkivski je rekao kako će se osobno angažirati da se u pulskoj Areni već idućeg ljeta  organizira jedan koncert u kojem bi nastupio  jedan zbor iz Ukrajine zajedno sa zagrebačkim "Ladom".

Župan Jakovčić je prihvatio poziv  ukrajinskog veleposlanika, da  iduće godine na čelu jednog gospodarskog izaslanstva iz Istre posjeti prijateljsku Ukrajinu. Tom će prigodom, rečeno je, biti dogovorena  uspostava trajnije suradnje  između Istarske županije i jedne  ukrajinske regije.