Župan Ivan Jakovčić posjetio klubove istarskih studenata u Rijeci i Zagrebu

Župan Ivan Jakovčić posjetio klubove istarskih studenata u Rijeci i Zagrebu

Povodom obilježavanja 85. godišnjice društva "Istra" (1922.) i 50. godišnjice kluba studenata (1957.), istarski je župan Ivan Jakovčić u srijedu, posjetio Klub studenata  Istre "Mate Balota" u Zagrebu, te  Klub studenata "Istarski klub Rijeka".

Župan Jakovčić je upoznao  studente  u "Istarskom klubu Rijeka"s kapitalnim projektima Istarske županije. Studenti su pokazali veliko zanimanje za  projekt Brijuni Rivijera, pulsko sveučilište i novu bolnicu s vjerom da će mnogi u njima naći svoje prvo zaposlenje. U raspravi o  najnovijim događanjima oko Rockwoola, studenti su pokazali visoku ekološku svijest, te izrazili zabrinutost na naš okoliš.

Razgovorima župana Jakovčića sa studentima u Zagrebu, pridružili su se nekadašnji   zagrebački studenti dr.sc. Slavko Krajcar i Aleksa Ladavac, koji  su oživjeli svoja sjećanja na studentske dane i vrijeme provedeno i Klubu studenata Istre u Zagrebu.

 S obzirom na značajne obljetnice, župan  je Jakovčić predložio da se one dokumentarno obrade u prigodnoj publikaciji, čijem će  tiskanju Istarska županija dati potporu.

U spontanom se razgovoru župan dotaknuo  svog angažmana  u  Klubu studenata u Ilici 13, kojemu je u jednom trenutku bio i predsjednikom, te urednikom časopisa "Mladi Istranin".

Istarska je županija, uz redovno financiranje rada klubova studenata u Trstu, Rijeci i Zagrebu, ove godine potpomogla  Riječanima da  nabave novi razglas za potrebe Kluba, dok je Zagrepčanima pomogla u saniranju posljedica od  oštećenja prostorija  uslijed puknuća vodovodne cijevi.

Galerija fotografija