Izraelski veleposlanik Yosef Amrani posjetio Istarsku županiju

Izraelski veleposlanik Yosef Amrani  posjetio Istarsku županiju

Veleposlanik Države Izraela NJ.E. Yosef Amrani boravi u Istarskoj županiji. U sklopu svog nastupnog posjeta obišao je nekoliko istarskih gradova i upoznao se sa stanjem u istarskom gospodarstvu i mogućnostima  suradnje s izraelskim tvrtkama. 

Vrijeme poslije  krize pogodno je za inozemna ulaganja, pa je o tome, između ostaloga, razgovorao i s istarskim županom Ivanom Jakovčićem, koji je  uglednog gosta primio u srijedu, 5. svibnja 2010. godine,  u svom pulskom uredu. Župan je, tim povodom, predstavio  turističke mogućnosti Istarske županije, njezine kulturne posebnosti i  otvorenost za strane ulagače. Izraelskim bi tvrtkama moglo biti zanimljivo uljaganje u izgradnju turističkih  kapaciteta, poput onog  na području Općine Ližnjan.

Najbrže i najlakše se može uspostaviti suradnja na kulturnom polju, pa je najavljeno da će se Izrael predstaviti na nekoliko kulturnih manifestacija u Istri.

U znak sjećanja na  prvi službeni posjet Istarskoj županiji župan Jakovčić darovao je veleposlaniku monografiju Istre. Poslije primanja  gospodin   Amrani razgledao je kulturno-povijesne znamenitosti Pule.

Galerija fotografija