Pula: Konferencija za novinare župana Jakovčića

Pula: Konferencija za novinare  župana Jakovčića

U ponedjeljak, 21. lipnja 2010. godine,  vijeće Turističke zajednice Istarske županije izabrat će, između pet prijavljenih kandidata, novog predsjednika TZ. To je rekao na početku konferencija za novinare  župan Ivan Jakovčić, što je održana u pulskom sjedištu Istarske županije, u četvrtak, 17. lipnja.  Budući da svi ispunjavaju uvjete,  članovi Turističkog vijeća obavit će ovih dana s njima dodatne razgovore kako bi na sjednici u ponedjeljak donijeli konačnu odluku. Ovako hitan postupak zahtjeva, kako je rekao župan, početak glavne turističke sezone. A kada je o turističkoj sezoni riječ, još joj jedan događaj ide u prilog - otvorenje punog profila dionice Istarskog ipsilona od Kanfanara do Pule, u nedjelju, 20. lipnja. Kako je najavio, na svečanost otvorenja doći će premijerka Jadranka Kosor i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Govoreći o projektu  Opće bolnice Pula, istaknuo je kako je s Ministarstvom  usuglašen koncept buduće zdravstvene ustanove, dogovoren način  sufinanciranja i napokon će se započeti s njezinom izgradnjom.

Župan je pozdravio ishod  referenduma u Sloveniji i veseli ga što je  osobito visok postotak građana izašao u slovenskom dijelu Istre.

Osvrnuo se i na posjet predsjednika  Tvrtke G2 Investment Group  Todda Morleya, koji ulijeva optimizam u izgradnju  Guggenheim muzeja na istočnoj istarskoj obali. Tvrtka je neovisna  od  Zaklade Guggenheim. Muzej bi bio poticajan za izgradnju  turističkih, sportskih, stambenih i trgovačkih sadržaja na napuštenim i  nerazvijenim lokacijama  u tom dijelu Istre.

Na kraju konferencije, župan je prosvjed protiv  Kaštijuna, što su ga organizirale mnoge nevladine udruge, nazvao politikantskim. Uvijek, i sada, spreman sam na dijalog i pozivam ih  na suradnju  - poručio je župan i naglasio kako su neutemeljene sve priče  kako će se  dovoziti europski otpad, kao i onaj iz  drugih istarskih gradova i općina. 

Galerija fotografija