Kuća za pisce - Hiža od besid - sudjelovanjem na beogradskom Sajmu knjiga uspješno će okončati prvu godinu djelovanja

Kuća za pisce - Hiža od besid - sudjelovanjem na beogradskom Sajmu knjiga uspješno će okončati prvu godinu djelovanja

Otkada je krajem prošle godine Kuća za pisce - Hiža od besid, otvorila svoja vrata, ta je institucija ( projekt Istarske županije i Grada Pazina ) postala  središtem književnog života u Istri. Ugostila je brojne književne stvaraoce, te bila mjestom održavanja  i drugih kulturnih programa, poput glazbenih. O tim je programima u srijedu, 27. listopada 2010. godine, na konferenciji za novinare u pulskom sjedištu Istarske županije, govorio Vladimir Torbica, pročelnik Upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Kako je u toku održavanje Sajma knjiga u Beogradu ( od  25. do 31. listopada), o  sudjelovanju Istrana na toj manifestaciji govorio je Neven Ušumović, predsjednik Programskog vijeća Hiže od besid.  Iz književne Istre  na Beogradskom  sajmu sudjeluju  Igor Grbić, Marina Jadrejčić, Milan Rakovac i Roberta Razzi. Osim u Beogradu, Kuća za pisce predstavit će se i  na zagrebačkom  Interliberu, te na Sajmu knjiga u Puli.

O programu rada  i planovima u 2011. godini govorila je Iva Ciceran, predsjednica Upravnog odbora Hiže od besid. Bogati programi, kao što su SF konvencija Istrakon, međunarodni susret izdavača Put u središte Europe,stipendijski boravci na međunarodnom susretu izdavača, Dani Julesa Verna, Booktiga 2011, Festival fantastične književnosti, programi mjeseca hrvatske knjige, programi obilježavanja Dana grada Pazina i Dana Istarske županije, sajam knjiga u Puli... popunit će  čak 150 dana u godini. Takvim programima, Kuća za pisce - Hiža od besid potvrđuje svoj renome jedine institucije takve vrste u Hrvatskoj, koja je otvorena za domaće i inozemne književne stvaraoce i goste. 

Galerija fotografija