Odabrani popisivači za popis stanovnika od 01. do 28. travnja 2011. godine

Temeljem Javnog poziva za prijavu, od 18.  veljače 2011. godine,  Odlukom Županijskog popisnog povjerenstva Istarske županije, a na prijedlog popisnih ispostava, odabrani su popisivači za provođenje  popisa stanovništva,  od 01. do 28. travnja 2011. godine.

Navedena je Odluka dostupna  na službenim web stranicama Istarske županije www istra-istria.hr (rubrika: obavijesti ) i web stranicama Popisnih ispostava, a svi  odabrani popisivači trebaju se javiti u svoje popisne centre, popisne ispostave svojih gradova ili pričekati na upute svojih popisnih ispostava. Edukacijski postupak za obuku popisivača počinje u ponedjeljak, 28. ožujka i trajat će do četvrtka 31. ožujka 2011. godine.

Po Javnom pozivu  odabrano je 712 popisivača. Nakon ispunjavanja prijava i potrebnih formulara, cjelokupna je dokumentacija proslijeđena u Zagreb, Državnom zavodu za statistiku,  gdje je izvršena prethodna provjera putem optičkog čitača, te je u startu eliminiran dio kandidata zbog teško čitljivog rukopisa. Prilikom selekcije kandidata za popisivače, uz zadovoljavanje osnovnih uvjeta natječaja, odlučeno je da prednost imaju nezaposleni kandidati, studenti, umirovljenici i predstavnici manjina.

Popis odabranih popisivača možete pogledati ovdje.