Campobasso: Održana Izborna skupština Jadranske euroregije -novi predsjednik Angelo Michele Iorio

Campobasso:  Održana Izborna skupština Jadranske euroregije -novi predsjednik Angelo Michele Iorio

U talijanskom je Campobassu (Molise), poslije jučerašnje sjednice Izvršnog obora Jadranske euroregije, danas održana sjednica Izborne skupštine te asocijacije. Na svečanom otvaranju, prisutne   su pozdravili  predsjednik Regije Molise Angelo Michele Iorio i istarski župan Ivan Jakovčić, u svojstvu  predsjednika Jadranske euroregije. Potom se su obratili predstavnici  državnih  institucija,  Vijeća Europe, te predstavnici europskih institucija. 

Poslije pet godina vođenja Jadranske euroregije, Ivan Jakovčić  je prepustio tu čelnu funkciju   predsjedniku  Regije Molise. Uz riječi zahvale, Angelo Michele Iorio je čestitao  Jakovčiću na dosadašnjem uspješnom vođenju  Jadranske euroregije, koji će i dalje  aktivno sudjelovati u radu Izvršnog odbora. Za potpredsjednika Jadranske euroregije izabran je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Skup je pobudio veliko zanimanje članica Jadranske euroregije iz  Albanije, Italije, Crne Gore i Hrvatske,  koje su na zasjedanje poslale svoje predstavnike. U istarskom izaslanstvu, uz Jakovčića, u radu sjednice sudjelovao je  pročelnik UO za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije Oriano Otočan. Održani su brojni susreti na kojima je dogovorena izrada novih projekata, čija se realizacija očekuje u idućem mandatnom razdoblju.

U sklopu zasjedanja u Campobassu održan je okrugli stol na temu "Jadranska strategija na tragu europskih integracija". 

Galerija fotografija