Pula: Potpisan Annex I Sporazuma o osnivanju ESPD regionalnog centra za međunarodne postdiplomske studije i razvojna istraživanja sa sjedištem u Puli

Pula: Potpisan Annex I Sporazuma o osnivanju ESPD regionalnog centra za međunarodne postdiplomske studije i razvojna istraživanja sa sjedištem u Puli

U sjedištu  Istarske županije u Puli, potpisan je u ponedjeljak, 4. srpnja 2011. godine, Anex I   Sporazuma o osnivanju ESPD regionalnog centra za međunarodne postdiplomske studije i razvojna istraživanja sa sjedištem u Puli, između Europskog centra za mir i razvoj (ECPD) Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija, Istarske županije i Grada Pule.

Anex sporazuma potpisali su istarski župan Ivan Jakovčić, pulski gradonačelnik Boris Miletić i u ime ECPD-a  izvršni direktor prof. dr. Negoslav P. Ostojić, koji su u svom uvodnom izlaganju istaknuli značaj tog čina za visoko školsko obrazovanje.

Strane potpisnice su suglasne da se visoko obrazovna ustanova u Puli, koju osniva ECPD sa svojim strateškim partnerima, nazove Europsko veleučilište za razvojne studije, umjesto Europsko veleučilište umjetnosti, arhitekture i dizajna, kako je bilo u  Sporazumu o osnivanju centra, potpisanom 25. ožujka 2009.godine.

Prema Anexu sporazuma, Europsko Veleučilište u svoj će program integrirati studijske programe Politehnike Pula, Visoke tehničko-poslovne škole sukladno potrebama i ciljevima Istarske županije.

Prostori Politehnike Pula, Visoke tehničko-poslovne škole na adresi Riva 4 i Riva 6, Pula, bit će sastavni dio prostora Europskog veleučilišta, i  zajedno s ostalim prostorima koje osigurava Istarska županija i Grad Pula činit će radni prostor Europskog veleučilišta.

Sve odredbe sadržane u Sporazumu o osnivanju ECPD Regionalnog centra za Međunarodne postdiplomske studije i razvojna istraživanja sa sjedištem u Puli, od 25. ožujka 2009.godine, ostaju na snazi. 

Galerija fotografija