U nedjelju, 10. srpnja izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

U nedjelju, 10. srpnja izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Na konferenciji za novinare, održanoj u četvrtak, 7. srpnja 2011. godine,  u sjedištu Istarske županije u Puli, zamjenica istarskog župana Viviana Benussi  govorila je o provedenim pripremama i organizaciji za  izbore članica/ova vijeća i predstavnica/ka nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, koji će se održati u nedjelju, 10. srpnja.  

Gospođa Benussi, tim je povodom, pozvala sve pripadnice/ke nacionalnih manjina da se odazovu izborima i ostvare svoje pravo koje im  jamči Ustav Republike Hrvatske.  

U Istarskoj županiji  bira se sedam vijeća - Vijeće albanske nacionalne manjine (25 kandidata);   Vijeće bošnjačke nacionalne manjine (50 kandidata); Vijeće crnogorske nacionalne manjine (25 kandidata); Vijeće romske nacionalne manjine (25 kandidata);  Vijeće slovenske nacionalne manjine (25 kandidata); Vijeće srpske nacionalne manjine (65 kandidata) i   Vijeće talijanske nacionalne manjine (25 kandidata). Pored  vijeća bira se i pet predstavnica/ka - za češku, mađarsku, makedonsku,  njemačku i slovačku nacionalnu manjinu. 

Biračka mjesta bit će otvorena od  7.00  do 19.00 sati.  

Galerija fotografija