Pula: Puljanin Branimir Muidža - "Šampion biznisa" u BiH

Pula: Puljanin Branimir Muidža - "Šampion biznisa" u BiH

Na proglašenju najuspješnijih menadžera i kompanija jugoistočne i srednje Europe u 2011. godine, održanom nedavno u Sarajevu, Puljanin Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj, osvojio je titulu «Šampion biznisa»,  kao najmenadžer na području BiH. Tim ga je povodom, u sjedištu Istarske županije u Puli, primio zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić.

Čestitajući svom sugrađaninu  na značajnom priznanju, gospodin Grubišić je naglasio kako ga raduje što se početak Muidžine karijere vezuje uz Pulu i Istarsku županiju, a u susjednoj državi niže poslovne uspjehe, gdje već petu godinu zaradom osvaja titulu najboljeg menadžera.

Branimir Muidža se zahvalio na primanju i rekao  je kako mu je drago zbog ovog susreta u Puli, jer obično uspjeh zadnji priznaju kod kuće. 

Rođen je prije 37 godina u Puli, za koju ga vežu lijepe uspomene. Pula je grad u koji se rado vraća i  smatra ga mjestom koje pruža i najkvalitetniji i najopušteniji način življenja. Konačno u Puli je proživio svoje studentske dane i diplomirao na Fakultetu ekonomije i turizma

Uz studiranje  otvorio je privatni biznis na području financija, nekoliko godina radio s kao posrednik u prodaji vrijednosnih papira odnosno broker, a prije 12 godina otišao je u Njemačku i počeo raditi za HeidelbergCement.  Do danas je vezan za tu kompaniju. Kada je Tvornica cementa Kakanj privatizirana od strane HeidelbergCementa dolazi u BiH, kao aktivni sudionik intenzivnog investiranja i stvaranja uspješne tvornice i kompanije koja posluje po svim svjetskim i evropskim zakonima i standardima.  

Edukaciju smatra jako važnom za čovjekov razvoj, pa je osim redovnog školovanja i fakulteta, pohađao i više raznih programa obuke, npr. u Bostonu (na Harvardu, SAD), u Londonu, Parizu, Briselu, Barceloni, Frankfurtu, Heidelbergu itd. Svaki taj program donosi nova dragocjena saznanja, iskustva i poznanstva.  O životu u BiH kaže: "Moram priznati da je dolazak u Bosnu bio za mene prekretnica ne samo na poslovnom planu nego i privatnom. Naime, ovdje sam upoznao svoju suprugu, prije tri godine se oženio i danas imamo prekrasnu kćerkicu od dvije godine". 

Tvornica cementa Kakanj je posljednjih nekoliko godina jedna od najuspješnijih tvrtki u BiH. Otkad je Branimir Muidža stupio na poziciju generalnog direktora Tvornice, ovaj kolektiv postiže rekordne proizvodnje, prodajne i financijske rezultate tri godine uzastopce, krizu su dočekali spremni i posluju pozitivno unatoč zaista velikoj krizi koja je zahvatila ponajviše građevinski sektor.  

Galerija fotografija