Uz pomoć Ministarstva turizma suvremeno opremljeni kabineti u srednjim strukovnim školama u Labinu, Puli, Poreču i Rovinju

Uz pomoć Ministarstva turizma suvremeno opremljeni kabineti u srednjim  strukovnim školama u Labinu, Puli, Poreču i Rovinju

Savjetnik ministra turizma Ivo Bašić i načelnica Odjela za turističku politiku, tržište i obrazovanje Sanja Bareza boravili su u srijedu, 30. studenoga 2011. godine u Istarskoj županiji, gdje su obišli dvije od četiri strukovne škole u kojima su sufinancirali uređenje kabineta za održavanje praktične nastave za potrebe turizma i ugostiteljstva.

Ministarstvo turizma i Istarska županija sklopili su Ugovor i Anekse ugovora o sufinanciranju uređenja kabineta u strukovnim školama u ukupnom iznosu od 1.260.000,00 kuna, s obavezom da svaka strana osigura  polovicu planiranog iznosa. Povodom realizacije tih poslova, za predstavnike Ministarstva turizma održano je primanje i konferencija za novinare u sjedištu Istarske županije u Puli, gdje je  novinarima predstavljen obim radova u četiri srednje škole. Za nabavu ugostiteljske i ostale opreme, namještaja i pribora za praktikume  u Srednjoj školi Mate Blažina Labin utrošeno je 250.000 kuna, Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula 300.000, Strukovnoj školi Eugena Kumičića Rovinj 310.000 i Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića Poreč 400.000 kuna.

O opremanju praktikuma i podizanju praktične nastave na europsku razinu govorili su zamjenica župana Viviana Benussi, pročelnica županijskog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan, te ravnatelji spomenutih škola. U radu konferencije sudjelovao je i predstavnik DIDACTE d.o.o. iz Slavonskog  Broda, s kojom  je, nakon provedenog postupka i izvršenog odabira, Istarska županija sklopila  Ugovor o nabavi, isporuci i montaži ugostiteljske opreme, te ostale opreme, namještaja i pribora.

Galerija fotografija