Primanje izaslanstva Udruge slijepih Istarske županije u povodu 60. obljetnice njezina postojanja

Primanje izaslanstva Udruge slijepih Istarske županije u povodu 60. obljetnice njezina postojanja

Povodom obilježavanja  60. obljetnice postojanja Udruge slijepih Istarske županije istarski župan Ivan Jakovčić i načelnik Uprave Valerio Drandić priredili su  u petak, 2. prosinca 2011. godine u sjedištu Istarske županije u Puli, prigodno primanje za izaslanstvo Udruge. Uz predsjednika Udruge Zlatka Kuftića na primanju su bili  predsjednik  Hrvatskog saveza slijepih  Vojin Perić i  potpredsjednica Udruge Olimpija Meden.

Uz riječi dobrodošlice župan Jakovčić je čestitao Udruzi 60. rođendan i zaželio da se obostrana suradnje nastavi  jednakim  intenzitetom. Pohvalio je nastojanja Udruge što u ovakvim prigodama, kao i drugim svojim aktivnostima,  kontinuirano radi na  poboljšanju kvalitete života svojih članova.

Suradnju s Istarskom  županijom i Gradom Pulom pohvalio je i gospodin Kuftić. Uz primjereno obilježavanje 60. godina djelovanja Udruge, ostaje i dalje obaveza za konačnim dovršenjem edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre - Cukrići  i izgradnje «Kuće svjetla». Zatražio je  od Istarske županije da bude pokroviteljem  donatorske konferencije, kako bi se u toj humanitarnoj akciji angažirao što veći broj gospodarstvenika. Župan je podržao sve aktivnosti i predložio da se zajednički  osmisli jedan projekt koji bi se financirao sredstvima Europske unije.

Predsjednik Hrvatskog saveza slijepih  Vojin Perić se zahvalio na primanju i pohvalio  rad  istarske Udruge slijepih, koja je najaktivnija u Hrvatskoj, gdje još nisu dostignuti europski standardi. Istaknuo je mizerni doplatak, najniži u okruženju, kojim članovi  kompenziraju troškove nastale sljepoćom. Bilo je govora o zapošljavanju te poboljšanju statusa slijepih osoba u Republici Hrvatskoj.

Zlatko Kuftić je predao županu  spomen knjigu, zahvalnicu, zlatnik i drugi propagandni materijal tiskan u prigodi 60. godina života  Udruge slijepih Istarske županije.
Župan se zahvalio na darovima i obećao  da će, tim povodom, Istarska županija donirati Udruzi tandem bicikl.

Galerija fotografija