Istarsku je županiju posjetila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske Višnja Ljubičić

Istarsku je županiju posjetila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske  Višnja Ljubičić

Istarsku je županiju u četvrtak, 8. prosinca 2011. godine, posjetila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske  Višnja Ljubičić. Tim je povodom uglednu gošću, koja je na mjesto pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske imenovana 28. listopada ove godine, primila zamjenica istarskog župana Viviana  Benussi.

Na susretu održanom u  sjedištu Istarske županije u Puli, razgovaralo se o provedbi zakona o ravnopravnosti spolova. U razgovoru su  sudjelovanje predstavnice Povjerenstva za jednakost spolova, Sigurne kuće i  Zaklade za poticanje partnerstva i zapošljavanja Istarske županije.

U uvodnom je izlaganju gospođa Benussi ukazala na napore koje županija čini u promicanju ravnopravnosti spolova, a u pripremi je donošenje  akcijskog plana za provođenje takve politike za razdoblje od  2012. do 2015. godine.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske  Višnja Ljubičić, pohvalno se izrazila o radu istarskog Povjerenstva za jednakost spolova. Kao  najveći problem žena izdvojila je obiteljsko nasilje. Spolno uznemiravanje na poslu je u porastu, a ukazala je i na diskriminaciju na tržištu rada. Ženski su poslovi slabije plaćeni, a nezaposlenost ženske populacije iznosi zabrinjavajućih 62 posto. Bilo je riječi i o  političkom angažmanu žena i daleko smo od  proklamiranih ciljeva o 40 posto zastupljenosti  žena u politici.

Galerija fotografija