Pula: Istarski župan i pulski gradonačelnik primili predstavnike Humanitarne udruge "Naš san njihov osmijeh"

Pula: Istarski župan i pulski gradonačelnik primili predstavnike Humanitarne udruge "Naš san njihov osmijeh"

Istarski župan Ivan Jakovčić i pulski gradonačelnik Boris Miletić priredili su  u utorak, 27. prosinca 2011. godine, primanje za izaslanstvo Humanitarne udruge "Naš san njihov osmijeh". Na primanju, u sjedištu Istarske županije, župan se pohvalno izrazio o radu udruge, koja promovira  volonterski i humanitarni rad , koji stiže tamo gdje sustav ne može. Pohvale je uputio i gradonačelnik Miletić, rekavši kako živi u gradu gdje je humanitarnost stalno na djelu.

Humanitarna udruga "Naš san njihov osmijeh" registrirana je  26. ožujka 2010. godine, s ciljem promicanja humanosti, dobrote i ljubavi prema čovjeku. Članovi udruge pomažu ljudima, posebno teško oboljeloj djeci i odraslima, te siromašnim obiteljima s puno djece. Pomoć se ogleda kroz prikupljanje hrane i higijenskih sredstava, školskog pribora i opreme,  što se dostavlja onima kojima je najpotrebnije. Brinu o umirovljenicima na način da im dostavljaju potrepštine i pomažu u kućanstvima.

Predsjednik udruge Igor Loparić je izrazio zadovoljstvo što je takav rad prepoznala Istarska županija i Grad Pula. Rekao je kako trenutačno njihovu pomoć prima tridesetak obitelji. U 2011. godini volonteri udruge, mahom mlade osobe,  organizirali su devet akcija, a prikupljeno je  tri tone hrane.

U ime Istarske županije i  Grada Pule, župan Jakovčić i gradonačelnik Miletić, novac koji je bio namijenjen za organizaciju blagdanskog primanja, donirali su udruzi "Naš san njihov osmijeh". Obećali su pomoć i u pronalaženju prikladnog skladišta za namirnice.

S početkom Nove, 2012. godine, kreću s novom akcijom i nadaju se novim članovima, mladim volonterima.

Na kraju primanja predstavnici udruge "Naš san njihov osmijeh" uručili su zahvalnice županu i gradonačelniku,  a oni su im donirali po deset tisuća kuna.

Galerija fotografija