Pula: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

Pula: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

Uz radost, što prati  završetak godine, trideset i jedan student iz Istarske županije imao je danas  još jedan povod za slavlje.  U sjedištu Istarske županije u Puli, uz prigodno druženje, potpisali su ugovore o dodjeli studentskih stipendija.

Prije svečanog čina potpisivanja, studenticama i studentima su se obratile  zamjenica istarskog  župana Viviana Benussi i pročelnica Upravnog odjela za  obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan.

Gospođa Viviana Benussi, prenijela je dobitnicima stipendija pozdrave  župana Ivana Jakovčića, čestitala im na dosadašnjim rezultatima i zaželjela puno uspjeha u akademskom statusu.

Pročelnica Patricia Smoljan pridružila se čestitkama i istaknula kako se dodjelom stipendija želi  podići obrazovanje na višu razinu i poticati na daljnje usavršavanje nadarenih studenata.

Istarska je županija započela  sa stipendiranjem studenata sa svog područja akademske 1995./96. godine, kada je dodijelila ukupno 25 stipendija u iznosu od 800,00 kn mjesečno. Od tada su se sredstva za isplatu stipendija osiguravala u proračunima Istarske. Njihov se broj  kretao od 25-70 stipendija, u  iznosu od 600,00 do 1.300,00 kn mjesečno. S novom trideset i jednom stipendijom, Istarska županija sada ukupno isplaćuje  118 stipendija, u iznosu od 1.100,00 kuna.

Da je interes za studentskim stipendijama velik govori podatak se ove godine prijavilo 320 kandidata.

Galerija fotografija