Zagreb: Konferencija "Lokalna partnerstva za zapošljavanje - budućnost nove financijske perspektive"

Zagreb: Konferencija "Lokalna partnerstva za zapošljavanje - budućnost nove financijske perspektive"

Predstavnici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Istarske županije su nazočili konferenciji "Lokalna partnerstva za zapošljavanje - budućnost nove financijske perspektive".

Konferencija je održana 17. siječnja 2011. u Zagrebu, a organizirali su je
Ministarstvo rada i mirovinskog sustava RH i Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Konferencija je organizirana u sklopu projekta "Podrška Operativnoj strukturi za
Operativni program Razvoj ljudskih potencijala u vezi informiranja, promidžbe i
vidljivosti".

Konferenciju su svečano otvorili gospodin ministar Mirando Mrsić, te ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ankica Paun Jarallah. Najviše je bilo riječi o izazovima s kojima se susreću Lokalna partnerstva za zapošljavanje u Hrvatskoj, o nalaženjima načina rješavanja određenih problema te o ključnim problemima koje su prepoznali i na koje su se usredotočili kao tijelo u svome radu. Predstavljene su I Strategije razvoja ljudskih potencijala svih županija s kratkim presjekom specifičnosti koje ima svaka regija za koju je Strategija i rađena. U sklopu konferencije najavljeni su natječaji koji će uskoro biti objavljeni za darovnicu "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja 2010-2011".

Predsjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Istarske županije, Irena Peruško, je, sudjelujući u panel diskusiji Konferencije, predstavila skupu rad LPZ-a Istarske županije i planove za njegovo daljnje djelovanje. Osim Predsjednice, Konferenciji su nazočili i potpredsjednik LPZ-a Boris Sabatti, članica Upravnog odbora Ana Žužić, te Ana Preveden iz Tehničkog tajništva LPZ-a.