Pula: Posjet ministrice Mirele Holy Istarskoj županiji

Pula: Posjet ministrice Mirele Holy Istarskoj županiji

Istarsku je županiju u srijedu,  25. siječnja 2012. godine,  posjetila ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy sa svojim zamjenikom  Davorom Škrlecom. Tim je povodom u sjedištu Istarske županije u Puli održala radni sastanak  s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i njegovim suradnicima.

"Ovo je moj treći posjet jednoj od hrvatskih županija, i zadovoljna sam projektima koje provodite na zaštiti okoliša, čemu Istra, kao izrazito turistički kraj, poklanja iznimnu pažnju" - naglasila je ministrica Holy.

IVS - Istarski vodozaštiti sustav, Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Poreštine, Sustav zbrinjavanja otpada - Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun, Proizvodnja biogoriva od poljoprivrednog otpada, EU projekti na području zaštite prirode - važni su istarski projekti i programi što su ih ministrici predstavili Darko Bratulić, direktor IVS, Rodoljub Kosić, direktor porečke Usluge, Vesna Dukić, direktorica Kaštijuna, Milan Antolović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, Oriano Otočan, pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije i Ljiljana Dravec, voditeljica Odsjek za zaštitu prirode i okoliša Istarske županije.

Na novinarski upit je li se razgovaralo o Plominu 3 - župan Jakovčić je kratko odgovorio da nije, jer su predstavljeni samo oni projekti koji  su u fazi realiziranja ili su gotovi. Ali to će, svakako, biti jedna od tema na idućem sastanku s ministricom.

Galerija fotografija