Bruxelles: Sudjelovanje župana u radu 94. plenarne sjedenice Odbora regija Europske unije - drugi dan

Bruxelles: Sudjelovanje župana u radu 94. plenarne sjedenice Odbora regija Europske unije - drugi dan

Drugog dana 94. plenarne sjednice Odbora regija Europske unije koja je održana u Bruxellessu 15. i 16. veljače 2012. godine, župan Istarske županije Ivan Jakovčić i izaslanstvo promatrača hrvatskih lokalnih i regionalnih vlasti u Odboru regija, imali su kratak razgovor s predsjednikom Europske komisije Jose Manuel Barrosom. Predsjedniku Europske komisije župan Jakovčić zahvalio se na podršci za ulazak Hrvatske u Europsku uniju te je najavio aktivno članstvo u Odboru regija.
Između ostalog, župan Jakovčić razgovarao je i s Lukom Van den Brandeom, bivšim predsjednikom Flamanske zajednice u Belgiji, te s predsjednikom španjolske regije Baskija Franciscom Javier Là³pezom. Također, bila je to prilika za niz kraćih bilateralnih susreta te je župan još razgovarao s predsjednikom talijanske regije Trentino Alto Adige Lorenzom Dellaijem kao i s Istvà¡nom Sérto-Radicsom, gradonačelnikom mađarskog grada Uszka.
Na 94. plenarnoj sjednici Odbora regija Europske unije prigodno je obilježena i 20. obljetnica osnutka Odbora regija EU, koji je osnovan Ugovorom iz Maastrichta 1992. godine.