Pula: S "električnim gusjeničarom" lakše u savladavanju arhitektonskih barijera

Pula: S "električnim gusjeničarom" lakše  u savladavanju arhitektonskih barijera

U skladu s proklamiranim načelima pomoći osobama s invalditetom, Istarska županija kontinuirano radi na stvaranju takvog okruženja u kojem će se svi slobodno kretati i u svojoj sredini ugodno osjećati. Pomoć pri kupnji   "električnog gusjeničara", koji će omogućiti kvalitetnu integraciju članova  Društva distrofičara Istre i njihovih obitelji  u širu društvenu zajednicu, na tragu je takvih nastojanja.

Kako bi korisnici usluga  Društva distrofičara Istre bili što samostalniji kreatori vlastitih svakodnevnih životnih aktivnosti, što radi arhitektonskih barijera/prepreka u većini slučajeva nije moguće,  od iznimne je važnosti da budu što neovisniji i da im se omogući maksimalna pristupačnost što većem broju javnih i privatnih objekata.

"Električni gusjeničar", odnosno naprava koja pomože osobama s invaliditetom, bez obzira na njegovu invalidnost i vrstu invalidskih kolica, penjanje  po svim vrstama stepenica i uspona, trenutačno je u tom pogledu najbolje rješenje.

Za upotrebu "električnog gusjeničara" i prijevoz osobe s invaliditetom u vlastitim invalidskim kolicima dovoljna je jedna osoba bez prethodnog iskustva i fizičke pripreme. Naprava je testirana i u novom sjedištu Istarske županije na pulskoj Rivi
( zgrada Admiraliteta ), uz prisustvo zamjenice Istarskog župana  Viviane Benussi i upraviteljice zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog Društva Kristine Bulešić Stanojević.

Istarska je županija za nabavu  novog pomagala uložila blizu 35 tisuća kuna. "Gusjeničar" će stalno biti  na raspolaganju u  Istarskoj županiji, u prigodi raznih manifestacije i događaja, a moći će ga, po potrebi, koristiti  i ostali  građani / osobe s invaliditetom   u invalidskim kolicima s područja čitave Istre.

Galerija fotografija