Pula: Posjet izaslanstva Koprivničko-križevačke županije

Pula: Posjet izaslanstva Koprivničko-križevačke županije

Koprivničko-križevačka i Istarska županija  trebaju graditi svoju suradnju na onome što ih povezuje, a u različitostima tražiti nadopunu programima koji će ponijeti njihov daljnji razvoj. To su naglasili predstavnici dvije županije na sastanku, održanom u povodu posjete izaslanstva Koprivničko-križevačke  Istarskoj županiji.

Koprivničko-križevačkog župana  Darka Korena i  križevačkog gradonačelnika  Branka Hrgu, sa suradnicima Mladenom Jozinovićem, direktorom Regionalnog centra za gospodarenje  otpadom Piškornica i Marinom Horvat Pavlic, pročelnicom Stručne službe, primio je istarski župan Ivan Jakovčić sa suradnicima - svojim zamjenikom Vedranom Grubišićem i  pročelnikom UO za gospodarstvo Alenom Damjanićem. U radu sastanka sudjelovala je i Vesna Dukić, direktorica društva ŽCGO "Kaštijun".

Projekt Županijskog centra za gospodarenje otpadom "Kaštijun"  i proizvodni program novigradske  tvrtke "Solaris" d.o.o. - dva su razloga zbog kojih smo došli u Istarsku županiju - naglasio je župan Koren. Njihova će  iskustva pomoći u primjeni sličnih ekološko energetskih projekata u Koprivničko-križevačkoj županiji.  U planovima razvoja  projekta zelenih krovova, te zbrinjavanju otpada u Piškornici, za četiri županije  sjeverozapadne Hrvatske, umnogome će koristiti istarska iskustva.

Na sastanku je istaknuta dobra suradnja na području poljoprivrede, u čemu je perjanica umaški pogon za preradu rajčice koprivničke "Podravke", a model istarskog kontinentalnog turizma zanimljiv je  za naše podneblje - istaknuli su gosti iz Koprivničko-križevačke županije, koji su u sklopu posjeta Istri posjetili Županijski centar za gospodarenje otpadom "Kaštijun" i novigradsku  tvrtku "Solaris" d.o.o.

Galerija fotografija