Pula: Ministar zdravlja Rajko Ostojić najavio realizaciju projekta pulske opće bolnice

Pula: Ministar zdravlja  Rajko  Ostojić najavio  realizaciju projekta pulske opće bolnice

Istarsku je županiju u četvrtak,  8. ožujka 2012. godine, posjetio ministar zdravlja Republike Hrvatske  Rajko  Ostojić.  Tom je prigodom, na konferenciji za novinare najavio da se kreće s realizacijom projekta pulske nove bolnice. To je povijesni dan za Istarsku županiju i njezino zdravstvo - istaknuo je župan Ivan Jakovčić. Napokon je došao trenutak kada možemo s ponosom  reći da će Istra dobiti regionalnu bolnicu najvišeg europskog standarda. Dugo se čekalo od početka ideje  o potrebi gradnje bolnice, i sada, poslije 11 godina,  možemo reći da će Istrani dobiti bolnicu kakvu zaslužuju.

Natječaj  za kredit, od 600  milijuna kuna, za izgradnju nove građevine je raspisan, a kako je najavljeno, radovi bi mogli započeti  na jesen,  u povodu obilježavanja Dana Istarske županije, 25. rujna.  Nova će bolnica biti veličine  blizu 42 tisuće četvornih metara. Raspolagat će s oko 600 kreveta, od čega 506  u stacionarnom dijelu, a ostalo u dnevnoj bolnici. 750 milijuna kuna planirano je  za izgradnju objekta i njegovo opremanje.  75 posto kredita  otplaćivat će Republika Hrvatska, a ostalo županija, gradovi i općine.

U sklopu boravka u Istarskoj županiji  ministar   Ostojić posjetio je  bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju "Prim.dr.Martin Horvat" u Rovinju.