Poreč: Nastupni posjet austrijske veleposlanice Istarskoj županiji

Poreč: Nastupni posjet austrijske veleposlanice Istarskoj županiji

Veleposlanica Republike Austrije  u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Andrea Ikić-Bà¶hm, za svog je nastupnog posjeta Istarskoj županiji boravila u Poreču, gdje se sastala sa županom Ivanom Jakovčićem i sudjelovala u svečanostima povodom otvorenja  Vinskog podruma  Istarske sabornice.

Austrijska veleposlanica i istarski župan razgovarali su o  prekograničnoj suradnji i mogućnostima zajedničkog korištenja sredstava iz  fondova Europske unije. Dobar primjer korištenja takvih  sredstava je   Vinski podrum  Istarske sabornice - kao ključni dio EU projekta REVITAS - obnova baštine i revitalizacija unutrašnjosti Istre. Kada govorimo o turizmu, Istra nije samo priobalje, već  i unutrašnjost, gdje čuva svoje prirodne i kulturno-povijesne posebnosti. Kao rezultat takvog povezivanja, Istarska županija i Grad Poreč obnovili su podrum Sabornice u Poreču te ga opremili kao INFO PUNKT za kulturni turizam i enoteku istarskih vina.

U otvorenom razgovoru istaknuta je potreba za novim oblicima suradnje na području kulture i zdravstva, te konkretno  iskazana zainteresirenost austrijskih tvrtki za ulaganje u izgradnju nove pulske bolnice. Turizam i obnovljivi izvori energije ona su područja na kojima bi suradnja  vrlo brzo mogla donijeti rezultate. Istra će i ove godine biti  omiljeno odredište austrijskih turista.

Galerija fotografija