Vedran Grubišić u Splitu, na konferenciji Regionalni razvoj i fondovi Europske unije

Vedran Grubišić u Splitu, na konferenciji Regionalni razvoj i fondovi Europske unije

U organizaciji Hrvatske zajednice županija, a pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, u Splitu se održava trodnevna konferencija "Regionalni razvoj i fondovi Europske unije - prijenos znanja i iskustava Republike Poljske", u radu koje sudjeluje zamjenik župana Istarske županije Vedran Grubišić. Riječ je o skupu kojim se nastavlja dosadašnja suradnja između Saveza vojvodstava Republike Poljske i Hrvatske zajednice županija, pa je u Splitu  danas ( 14. svibnja) svečano potpisana Deklaracija o njihovoj suradnji.

Za prošlogodišnjeg posjeta hrvatskog izaslanstva Poljskoj razgovaralo se o razvoju regija i europskim fondovima, pa se na konferenciji u Splitu, konkretiziraju mnogi programi i projekti.

Vedran Grubišić  susreo se, tim povodom, s ministricom regionalnog razvoja Republike Poljske Elžbietom Bienkowskom i potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske  Brankom Grčićem. Budući da je  Poljska najjača zemlja u korištenju sredstava iz fondova Europske unije, može biti od koristi kao dobar primjer iz prakse i za Istarsku županiju.